DSC00589

McPherson/Phillip greenhouse – inside there is a 8’x20′ 12 ” thick rear wall that acts as the tromp wall and moisture moderation to control temperature and humidity. the rear wall is wood chip clay infill, which insulates the warm greenhouse from the cold storage. To boot, they installed a biogas digester in the greenhouse that produces gas they use to cook with and boil maple syrup in the little nook at far right.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.